Talent van de maand

Ons nieuwe talent van de maand is Marijke Debets, zij danst sinds 2003 in de volwassenen les van FunkyFeet, nu alweer ruim 10 dus. Vol enthousiasme staat Marijke iedere week in de lessen. Daarnaast helpt ze vaak mee met de evenementen van FunkyFeet, onder andere bij de Danswedstrijd en de Pepernotendisco. Ook bij de jaarlijkse Voorstelling in het Theater Zuidplein staat Marijke altijd paraat en daar zijn we haar super dankbaar voor!

Door een heftige knieblessure is ze nu helaas een tijdje uit running. Daarom willen we haar langs deze weg in het zonnetje zetten. Lieve Marijke, véél sterkte & beterschap. We hopen dat je snel weer op de been bent!


Meivakantie en Feestdagen

In april en mei is FunkyFeet door de mei vakantie en feestdagen een aantal dagen gesloten, hieronder een overzichtje. De lessen die op maandag uitvallen door Pasen, Koningsdag en Pinksteren mogen ingehaald worden op een andere dag in dezelfde week. Kijk op ons lesrooster en klik hier voor een passende les.

• Vrijdag 3 april Goede Vrijdag
• Maandag 6 april Pasen
• Maandag 27 april Koningsdag
• Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Meivakantie
• Donderdag 14 en vrijdag 15 mei Hemelvaartsdag
• Maandag 25 mei Pinksteren


Hulpouders

Zoals jullie weten is onze leerlingenvoorstelling dit jaar op 4 & 5 juli in Theater Zuidplein. De groepen die hieraan meedoen zijn al heel hard aan het werk in de lessen. Om de groepen te begeleiden gedurende dit weekend, hebben we veel hulpouders nodig (ook voor de oudere leerlingen). De hulpouders hoeven geen kaartje te kopen en zitten ook niet in de zaal. Wél kunnen ze de dans van hun zoon of dochter in de coulisse bekijken en natuurlijk is de voorstelling met de dansers te volgen op de schermen door het hele theater.

Dus vind je het leuk om de groep van je zoon of dochter te begeleiden tijdens het weekend van de voorstelling én wil je alles van dichtbij mee maken? Geef je dan snel op bij de docent of stuur een mail naar Susan: info4you@funkyfeet.nl


SYTYCD...

Zondag 22 maart aanstaande komt Anthony Benjamin een workshop geven bij FunkyFeet en daar zijn we natuurlijk super trots op. De workshops worden zoals ieder jaar ingedeeld op leeftijd (vanaf groep 6).

Anthony is in 2011 4e geworden bij So You Think You Can Dance. Dit jaar stonden leerlingen van Anthony, The Benjaminz, te rocken in de live-show van Everybody Dance Now! En nu komt hij langs bij FunkyFeet. In een les van 1 uur en 15 minuten, leert hij jullie zijn moves en na afloop kan je natuurlijk nog even met hem op de foto. Die kans wil je niet missen, dus schrijf je snel in door mail te sturen naar: info4you@funkyfeet.nl

Kosten voor de workshop zijn 15 euro en dien je contant te betalen aan de deur.

Anthony geeft deze dag 3 workshops, die hebben we ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën:
• Les 1: 10.00 tot 11.15 uur, (groep 6, 7, 8 van de basisschool)
• Les 2: 11.30 tot 12.45 uur (vanaf 1ste klas middelbare school)
• Les 3: 13.00 tot 14.15 uur ( 15+)


Leerlingen Voorstelling FunkyFeet 2015

Dit jaar is de leerlingenvoorstelling op 4 en 5 juli 2015 in Theater Zuidplein te Rotterdam. De docenten hebben er al zin in en zijn druk bezig met het uitzoeken van de muziekjes en kleding. Ze gaan snel aan de slag met de dansjes in de lessen. Het thema van de voorstelling is: ”Around the World”.

Helaas passen we niet allemaal in het Theater, er doen ieder jaar een paar groepen niet mee. Dat zijn dit jaar: de maandag groep van 15.45 uur van Elske, want die zijn nog erg klein en de woensdag groepen 13.00 t/m 16.30 uur van Susan. Die komen volgend jaar natuurlijk weer aan de beurt. Alle precieze tijden horen jullie nog van ons, maar hou het hele weekend vrij.

Zaterdagmiddag 4 juli hebben we met alle groepen generale repetitie in het Theater, zaterdagavond voorstelling en zondagmiddag 5 juli weer een voorstelling, net als de afgelopen jaren. Alle groepen dansen op zaterdag en op zondag. Ivm de choreografie is het niet mogelijk om er 1 dagje niet te zijn. De breakdance groepen van Cock, van dinsdag 16.30 uur en 18.00 uur dansen 1 dag mee en wisselen elkaar dus af.


DansWedstrijd en BreakdanceBattle 2014

Zondag 16 november, vond weer de jaarlijkse DansWedstrijd & BreakdanceBattle plaats van FunkyFeet in sporthal de Driesprong. Dankzij de deelnemers in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar en alle fans was het weer een succesvolle dag. Met een eigen gemaakte dans werd er fanatiek en sportief gestreden door de verschillende crews voor de felbegeerde bekers. Alle dansstijlen kwamen aan bod: HipHop, Streetdance, Modern, Show/Musical en Breakdance. Dankzij Ohio uit Barendrecht werd het evenement compleet gemaakt met professioneel licht in geluid, daardoor stonden alle dansers nog meer te stralen! Met deze wedstrijd daagt FunkyFeet de jonge dansers uit om ook zelf creatief aan de slag te gaan met dans, en dat is gelukt! Het is geweldig om te zien hoe het niveau ieder jaar weer omhoog gaat. We hebben deze dag weer geweldige optredens voorbij zien komen. Ook de freestyle Breakdancers die les hebben van Cock van Nielen gingen er weer tegenaan in de battles en gooide al hun skills in de strijd. Kortom het was een zeer geslaagde dag vol inspiratie, creativiteit en dansplezier die volgend jaar zeker weer zijn vervolg zal vinden. We gaan nu in de lessen hard aan de slag voor onze leerlingen voorstelling in Theater Zuidplein op 4 en 5 juli 2015.

Prijswinnaars waren:

Kids: 1ste prijs, Sophie, Rojen en Erim. 2e prijs, Ismael, Monet en Semmy. 3e prijs, Lieke en Safira. Talent, Tess en Eliza.

Kids+: 1ste prijs, Souraya en Qiara. 2e prijs, Luna en Sude. 3e prijs, Martha en Jip. Talent Eliorah en Amilia.

Junioren: 1ste prijs, Emma, Evy, Yoana, Merel en Anne Boekelman. 2e prijs, Katja en Femke Lenten. 3e prijs, Marit en Demi. Talent, Milou en Carmen.

Junioren+: 1ste Rozemarijn en Kiki, 2e prijs Suzanne, Florine en Kiomi. 3e prijs, Lisa en Imelda. Talent: Seyma en Ahlam.

Jeugd: 1ste prijs, Yara, Bo, Shanna, Nova, Dominique en Milan. 2e prijs, Tim, Anique, Jamy, Sam, Joyce, Laura, Lise en Vedika. 3e prijs, JJ, Sanne en Kim. Talent, Jamie, Cathy, Bente en Fee.

Breakdance 1ste prijs Lucas, Stephan en Thijs. Talent, Nikiel, Nathan en Jorn.

Alle winnaars gefeliciteerd én tot volgend jaar!


PepernotenDisco 2014.

Zin om te dansen? Danspasjes aanleren van swingende Dans Pieten? En genieten van coole optredens? FunkyFeet organiseert voor alle leerlingen, tot en met groep 6 van de basisschool een “Pepernoten Disco”.

Het feest zal plaatsvinden op vrijdag 28 november in onze dansstudio, in basisschool de Zeppelin. De voetjes gaan van de vloer, handjes in de lucht en DANSEN maar!

Wij hebben de Pepernoten Disco onderverdeeld in 2 verschillende Disco-uren. Hieronder zie je bij welk Pepernoten Disco-uur je bent ingedeeld. We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien!

Vrijdag 28 november van 16.30-17.20 uur (groep 1 tm 4)
• De maandaggroep van 15.45-16.30
• De maandaggroep van 16.30-17.30 uur
• De woensdaggroep van 13.00-13.45 uur
• De woensdaggroep van 13.45 tot 14.30 uur


Vrijdag 25 november van 17.30-18.20 uur (groep 5 en 6)
• De maandaggroep van 17.30-18.30
• De woensdaggroep van 14.30-15.30 uur
• De woensdaggroep van 15.30-16.30 uur
• De donderdaggroep van 16.00-17.00 uur
• De donderdaggroep van 17.00-18.00 uur

Uiteraard mag iedereen verkleed komen!

Mama’s en papa’s mogen helaas niet mee swingen, maar mogen de laatste 10 min wel even komen kijken…..

DE PEPERNOTEN GROETJES,

Het Team van FunkyFeet


DansWedstrijd & BreakdanceBattle!

A.s. zondag de finale van de Danswedstrijd & BreakdanceBattle 2014.
De voorrondes zijn voorbij! Alle dansers zijn weer met leuke creatieve ideeën gekomen. Alle shows komen a.s. zondag allemaal samen wat, een spannende wedstrijd teweeg gaat brengen! Wij zijn er helemaal klaar voor, jullie ook? Alle deelnemers hebben een mail ontvangen met de indeling.

Ook de selectie groepen hebben met Helene hard getraind, om in zeer korte tijd 2 shows neer te zetten. Zij zullen het publiek tijdens de prijsuitreikingen entertainen.
Wij zien graag alle dansers, breakdancers, familie en vrienden a.s. zondag in sporthal de Driesprong. Everybody Dance!

Hieronder het dagprogramma. De tijden zijn onder voorbehoud, dus komt op tijd!

Zaal open 10.00 uur

Kids Groep 4 en 5 Basisschool start 10.30 uur
Kids+ Groep 6 Basisschool start 11.30 uur
Junioren Groep 7 Basisschool start 12.00 uur

13.00 UUR PRIJSUITREIKING EN DEMONSTRATIES

Junioren+ Groep 8 Basisschool start 13.45 uur
BreakdanceBattle start 14.45 uur
Jeugd 12+ start 15.15 uur
BreakdanceBattle start 16.15 uur

17.00 UUR PRIJSUITREIKING EN DEMONSTRATIES

Het team van FunkyFeet wenst jullie veel succes en we zien jullie graag, met familie en vrienden, in sporthal de Driesprong op zondag 16 november tijdens de finale!


FunkyFeet strikes a pose!

Zaterdag 20 september was er een spectaculaire flashmob én dansmodeshow te zien in winkelcentrum Carnisse Veste. Om de zaterdag nóg wat gezelliger te maken werd ons gevraagd de boel op stelten te zetten met een flashmob, uitgevoerd door leerlingen van FunkyFeet. Hélène had een erg leuke dans in elkaar gezet en ruim 50 dansers hebben het winkelend publiek getrakteerd op een verrassingsoptreden.

Omdat wij nog meer in onze mars hebben mochten we ook kleding showen van o.a. Shoeby, Your Choice en Esprit. Samen met een aantal dansers van de selectiegroepen én een paar dappere moeders heeft Hélène een flitsende dansmodeshow gemaakt en vervolgens gepresenteerd op de catwalk, midden in het winkelcentrum.

Zowel de flashmob als de dansmodeshows waren een feestje! Het was een groot succes. Wij willen alle dansers bedanken die zich hebben ingezet om de flashmob tot een succes te maken. En uiteraard ook alle modellen die de leukste collecties hebben laten zien op de catwalk. We did it!!


FunkyFeet Get’s the Creepz!

Ken je Creepz al? Creepz is een streetwear merk dat is ontstaan uit de creatie van stoere, opvallende en grappige karakters die tot leven komen op Snapback Caps, T-shirts en Wooden Necklaces.

De Creepz producten zijn onderscheidend in vormgeving en van een zeer goede kwaliteit. Creepz producten zijn alleen te koop via de webshop www.creepz.nl en in speciale skate & funsport shops.

Creepz producten worden in beperkte oplage gemaakt. Hierdoor blijven de producten stuk voor stuk collector items die je gewoon moet hebben!

Creepz is sponsor van FunkyFeet en geeft alle leden 25% korting op een bestelling in de Creepz webshop. Ga dus naar www.creepz.nl en vul je winkelmandje!
Voer de kortingscode in en ontvang 25% korting!

Get the Creepz!

Kortingscode: FunkyCreepz


Start nieuw dansseizoen 2014-2015

Al 10 jaar(!) staat FunkyFeet Dansstudio Barendrecht garant voor heel veel dansplezier! Vanaf maandag 1 september is er vol enthousiasme gestart met een nieuw dansseizoen, waarin we nog meer kinderen/ jeugd en volwassenen willen laten kennis maken dans.

Het wordt een seizoen waarin de leerlingen in een veilige omgeving worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Het docententeam is alweer druk in de voorbereiding om de dansers van Barendrecht en omstreken straks te verrassen met heerlijke danscombinaties en nieuwe moves. Het programma ziet er weer aantrekkelijk uit:
- DansWedstrijd & BreakdanceBattle
- PepernotenDisco
- SYTYCD Workshop
- Danscertificaten tijdens Kijk-lessen
- diverse (selectie) demonstraties
- én natuurlijk als afsluiting, onze jaarlijkse leerlingenvoorstelling in Theater Zuidplein (Rotterdam).

Heb je ook de danskriebels en ben je nog geen lid? Check het lesrooster. Er zijn wat plekjes vrijgekomen bij verschillende lessen. Onder andere bij Breakdance, Show/Musical en Streetdance Volwassenen. Op de woensdag om 13.00 uur gaan we van start met een nieuwe kleutergroep Kinderdans. Daar zijn ook nog plekjes vrij. Heb je interesse? stuur een mail naar info4you@funkyfeet.nl


Dansend de zomer in!

FunkyFeet was van de partij tijdens het Zomerfeest op 28 juni in Barendrecht. De breakdancers en selectiegroepen hebben het podium tot trillen gebracht en het publiek weer uitzonderlijk geëntertaind. Omdat onze dansers altijd iedereen enthousiast weten te maken zijn we gevraagd om in de winter weer een spectaculaire show uit te voeren in een sfeervol jasje. More information is coming soon…

De zomervakantie zit er aan te komen en ook de dansschool gaat eventjes vakantie houden. De school sluit op vrijdag 18 juli en gaat weer open op maandag 1 september! Uiteraard komt er weer een vakantierooster voor alle dansers die in Nederland vakantie vieren en graag een dansles willen volgen. Hou de website in de gaten voor het vakantierooster!


FunkyFeet rockt in Barendrecht

Op zaterdag 14 juni werd de kleine Duiker in Barendrecht op stelten gezet door de selectiegroepen van FunkyFeet. We werden uitgenodigd om een spectaculair optreden te verzorgen tijdens Het Kiwanis Kinderfeest. Dit evenement werd georganiseerd om geld in te zamelen voor een school in Mozambique. Net voordat we begonnen kwamen er nog enkele regeldruppels uit de lucht vallen… Maar na ons optreden begon de zon weer te schijnen! De selectiegroepen hebben weer laten zien waar zij het beste in zijn, het publiek enthousiast maken met een spetterende dans. Heb je het gemist? Check dan de Facebook pagina van FunkyFeet. Hier zie je een klein fragment hoe de dansers het rustige ochtendje bij de kinderboerderij tot een feestje hebben gemaakt.

Zaterdag 28 juni geven we weer een feestje tijdens het Zomerfeest in Barendrecht! Om 18:00 gaan we weer rocken, samen met de Breakdancers van Cock, Be There!


FunkyFeet presents COLORS

Tijdens het weekend van 31 mei en 1 juni was het weer zo ver. FunkyFeet stond met ruim 300 dansers 2 maal in een stijf uitverkocht Theater Zuidplein. Streetdance, HipHop, Show/Musical, Modern en Breakdance: alles kwam aan bod in deze voorstelling die gemaakt is door leerlingen en docenten. In de voorstelling Colors straalden alle leerlingen op het podium, ieder op zijn eigen niveau, ieder in zijn eigen stijl en in zijn eigen kleur. Het publiek werd verrast door deze kleurrijke dansshow en werd meegenomen naar een wereld vol dans én kleur.

Ieder jaar staan we weer versteld van alle dansers en docenten. Super om te zien dat het niveau ieder jaar hoger is! Het publiek heeft genoten van alle stukken en dansers on-stage. Bijzonder om te zien hoe alle dansers zich weer verder ontwikkeld hebben. Het harde werken in de lessen was duidelijk te zien. Het was een zeer afwisselende show, waarin alles aanbod kwam.

De docenten hadden, ieder in hun eigen stijl, choreografieën bedacht waarin de dansers goed uitkwamen. De dansers (van jong tot iets minder jong) stonden met power én enthousiasme op het podium! Dat enthousiasme sloeg over op alle aanwezigen in de zaal. Die lieten zich daarom ook luid en duidelijk horen!

De finale met zangeres Annemarie Boekelman was echt een energie boost, heerlijk om te zien, te horen en te voelen hoe alle spanning eruit kwam. Graag wil ik iedereen bedanken voor de gezellige sfeer, het harde werken en het enthousiasme. Colors was een groot succes!

Dank aan alle hulpouders, docenten, vrienden en familie die alles achter de schermen uitstekend hebben geregeld.

Wil jij jezelf zien schitteren en aan al je familie & vrienden laten zien hoe geweldig je danst?
Bestel dan snel de DVD bij True View (zij hebben de DVD gemaakt), kosten: 25 euro.

Hou de site in de gaten voor foto's & filmpjes!


Breakdance (vanaf 9 jaar)

Dit is een dansvorm die in de jaren 80 is ontstaan. Het begon allemaal met danspasjes van James Brown, waar later invloeden van capoeira, kung fu en turnen bij kwamen. Op deze manier is breakdance tot een vrij acrobatische dansvorm ontwikkeld. Breakdance heeft een basis, en kent verder géén grenzen. Niets is onmogelijk! Op je hoofd draaien is daar een mooi voorbeeld van, want wie had nou ooit verwacht dat mensen op hun hoofd kunnen tollen... Breakdance is een dansvorm die uniek is. Je leert de basis en je creëert je eigen dansstijl en moves. Cock van Nielen is onze breakdance docent die zelf veel ervaring heeft opgedaan tijdens breakdance optredens en breakdance-battles. Klik hier voor leuk filmpjes en kijk snel naar het lesrooster voor de breakdance les voor jou!


nieuw Moderne Dans (vanaf 9 jaar)

Moderne dans is een theatrale vorm van dans waarin beheersing van lichaam en intensiteit van bewegen erg belangrijk is. Velen van jullie hebben moderne dans wellicht gezien in het tv programma “So You Think You Can Dance”. Daar worden de mooiste moderne choreografieën gedanst, met veel inleving en techniek.

De lessen zijn op de dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in Waterpoort, basisschool de Zeppelin.
Juf Elske geeft de moderne les. Meer weten? Stuur een mail naar info4you@funkyfeet.nl


Harlem Shake of Funky shake...?

Afgelopen vrijdag vond er in de (selectie)les iets vreemds plaats...
Klik op YouTube voor een leuk filmpje!

Talent van de maand: Marijke Debets
Facebook