Talent van de maand

KARSTEN BIJL, 10 jaar

Karsten danst al 6 jaar bij FunkyFeet, hij is begonnen toen hij 4 jaar was en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Hij doet nu modern op de dinsdag bij Elske en op de woensdag streetdance/hiphop bij Susan. Karsten is een rustige en harde werker, hij staat iedere week weer vol enthousiasme in de les. Doordat hij zo leergierig is, ontwikkelt hij zich erg goed, daar kunnen een hoop dansers een voorbeeld aan nemen. Elske en Susan zijn daarom ook erg blij met hem. Later wil Karsten heel graag lichtontwerper worden, dus wie weet hebben we later onze eigen lichttechnicus in het theater.

Wij wensen Karsten nog heel veel dansplezier toe in de lessen van FunkyFeet!


Winterfeest Barendrecht 2015

A.s zaterdag, 12 december vindt weer het WinterFeest Barendrecht plaats. Op het Doormanplein zijn de hele dag leuke optredens. Onze FunkyFeet Crew staat om 14.00 uur op het programma, ook Anne-Marie staat natuurlijk weer op het podium om 12.50 uur en om 13.40 uur. Dus kom allemaal kijken!


PepernotenDisco 2015

Zin om te dansen? Danspasjes aanleren van swingende Dans Pieten? En genieten van coole optredens? FunkyFeet organiseert voor alle leerlingen, tot en met groep 5 van de basisschool de “PepernotenDisco”.

Het feest zal plaatsvinden op vrijdag 4 december van 16.15 uur tot 17.15 uur in onze dansstudio, in basisschool de Zeppelin. De voetjes gaan van de vloer, handjes in de lucht en DANSEN maar!

Uiteraard mag iedereen verkleed komen. We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien!

Mama’s en papa’s mogen helaas niet mee swingen, maar mogen de laatste 10 min wel even komen kijken…..

DE PEPERNOTEN GROETJES,
Het Team van FunkyFeet


DansWedstrijd en BreakdanceBattle 2015

Zondag 15 november, vond weer de jaarlijkse DansWedstrijd & BreakdanceBattle plaats van FunkyFeet in sporthal de Driesprong. Dankzij alle deelnemers, fans, crew, docenten, hulpouders en hulpjuffen was het weer een succesvolle dag. Met een eigen gemaakte dans werd er fanatiek en sportief gestreden door de verschillende teams voor de felbegeerde bekers. Alle dansstijlen kwamen aan bod: HipHop, Streetdance, Modern, Show/Musical en Breakdance.

Dankzij Ohio uit Barendrecht werd het evenement compleet gemaakt met professioneel licht & geluid, daardoor stonden alle dansers nog meer te stralen! Met deze wedstrijd daagt FunkyFeet de jonge dansers uit om ook zelf creatief aan de slag te gaan met dans, en dat is gelukt! Het is geweldig om te zien hoe het niveau ieder jaar omhoog gaat. We hebben deze dag weer geweldige optredens voorbij zien komen. Ook de freestyle Breakdancers die les hebben van Cock van Nielen gingen er weer tegenaan in de battles en gooide al hun skills in de strijd. Kortom het was een zeer geslaagde dag vol inspiratie, creativiteit en dansplezier die volgend jaar zeker weer zijn vervolg zal vinden. Nu de laatste lessen voor de kerstvakantie, daarna gaan we in de meeste lessen aan de slag voor onze leerlingen voorstelling in Theater Zuidplein op 28 en 29 mei 2016.

Prijswinnaars:

MINI's 1ste prijs: Fabian, Sacha, Nova en Amber. 2e prijs: Britt, Roos. 3e prijs: Gabriella, J'lene. Talent: Anne, Arianne

KIDS 1ste prijs Souraya, Qiara. 2e pijs: Erim, Sophie. 3e prijs: Iris, Mara. Talent: Ismail, Semmey, Monet, Janita.

JUNOREN 1ste prijs: Jip, Madelief. 2e prijs: Ashley, Aida, Eliorah. 3e prijs: Elise, Valeria. Talent: Fee, Bente, Priya, Solei

JUNIOREN+ 1ste prijs: Evy, Desteney, Benine, Katja. 2e prijs: Demi, Sarah. 3e prijs: Katja, Femke. Talent: Merel, Suzanne

JEUGD 1ste prijs: Kiomi, Yoana. 2e prijs: Freddie, Sanne, Kiki, Julie. 3e prijs: Elise, Jasmijn, Madelief. Talent: Jay, Heidi, Kiomi, Sanne, Rosemarijn, Kim.

DANCE CREWS 1ste prijs: Trey's Girls. 2e prijs: Crew Raisa. 3e prijs: Blue Monday 2.0. Talent: Kaylin

BREAKDANCE 1ste prijs: Arda&Max, Nikiel&Amrik. Talent: Mees, Max


High Heels (18 november en 2 december)

Workshop ‘High Heels Class’
Schrijf je in voor onze nieuwe workshop ‘High Heels Class’ gegeven door Hélène van Arkel.

Wat is het? In deze workshop draait het om dansen op hakken. Dat voelt en danst heel anders dan op sneakers. Heb je zin om jezelf eens op een andere manier uit te dagen op dansgebied? Dan is deze workshop wat voor jou. We werken aan één choreografie per les. Omdat het op hakken is betekent het niet dat het alleen voor meiden is… Jongens zijn ook welkom! (en die mogen lekker hun sneakers aanhouden)

Wanneer? Woensdag 18 november en 2 december van 19.30 – 21.30 uur
Je krijgt 2 keer een workshop van 2 uur.

Kosten? €22,50. Deze kosten zijn los van de normale abonnement kosten.

STUUR EEN E-MAIL NAAR info4you@funkyfeet.nl


Kinderdans (vanaf januari 2016)

Vanaf januari 2016 start een nieuwe les Kinderdans voor kids uit groep 1/2 van de basisschool. In deze les maken de kinderen kennis met verschillende basis elementen van de muziek en manieren van bewegen. Door middel van improvisatie leren ze hun creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen waarbij hun fantasie en eigen initiatief wordt gestimuleerd. Er wordt ook gewerkt aan houding en om spieren langer te maken worden rekoefeningen gedaan. Door snelle, ritmische bewegingen bevorderen we de motoriek en concentratie. Dit alles op een vrolijke, leuke manier om uiteindelijk gezamenlijk een dans te leren.

Interesse? Stuur een mailtje naar info4you@funkyfeet.nl


Start dansseizoen FunkyFeet 2015-2016

De zomervakantie is voorbij... Een aantal van jullie heeft gebruik gemaakt van het zomerrooster en heeft een Streetdance/HipHop-les van Hélène of Elske gevolgd. Voor het merendeel van jullie is het na een aantal weken stilzitten natuurlijk wél weer heerlijk om in actie te komen en te gaan dansen! Het docententeam gaat jullie dit jaar opnieuw verrassen met heerlijke danscombinaties en nieuwe moves. Maandag 24 augustus zijn de lessen van het dans seizoen bij FunkyFeet begonnen. Op de locaties Waterpoort en De Vrijheid (Brandsma-akker) gaan we van start met de lessen: Streetdance/ HipHop, Urban/HipHop, Modern, Kinderdans, Show/Musical, Selecties én Breakdance. Het komende jaar wordt een spetterend dans seizoen! Op het (dans) programma staan:
- DansWedstrijd/Breakdance Battle (okt/nov’15)
- Pepernoten-disco (dec’15)
- Danscertificaten/Kijk-lessen (dec’15)
- Workshop ‘So You Think You Can Dance’ (feb/mrt’16)
- en dé leerlingen Voorstelling in het Theater Zuidplein! (28 mei én 29 mei 2016).

Het docententeam van FunkyFeet (Susan, Hélène, Elske, Raisa én Cock) heeft er super veel zin in. Alle leerlingen, véél dansplezier!


Breakdance (vanaf 9 jaar)

Dit is een dansvorm die in de jaren 80 is ontstaan. Het begon allemaal met danspasjes van James Brown, waar later invloeden van capoeira, kung fu en turnen bij kwamen. Op deze manier is breakdance tot een vrij acrobatische dansvorm ontwikkeld. Breakdance heeft een basis, en kent verder géén grenzen. Niets is onmogelijk! Op je hoofd draaien is daar een mooi voorbeeld van, want wie had nou ooit verwacht dat mensen op hun hoofd kunnen tollen... Breakdance is een dansvorm die uniek is. Je leert de basis en je creëert je eigen dansstijl en moves.

Cock van Nielen is onze breakdance docent die zelf veel ervaring heeft opgedaan tijdens breakdance optredens en breakdance-battles. Klik hier voor een leuke compilatie én op slomo om de moves wat trager te zien... Kijk snel naar het lesrooster voor de breakdance les voor jou!


Voorstelling 'Around The World'...

Klik hier en bekijk de leuke compilatie van het geweldige dansweekend gemaakt door Youri Watson (YoYouriMovies).

Zaterdag 4 en zondag 5 juli stond FunkyFeet, voor de 4e keer alweer én met ruim 300 dansers 2x in een bijna uitverkocht Theater Zuidplein. Streetdance, HipHop, Show/Musical, Modern en Breakdance: alles kwam aan bod in deze voorstelling die gemaakt is door leerlingen en docenten. In de voorstelling Around The World straalden alle leerlingen op het podium, ieder op zijn eigen niveau, ieder in zijn eigen stijl en in zijn eigen kleur. Het publiek werd verrast door deze kleurrijke dansshow en werd meegenomen in een reis over de wereld vol dans én kleur.

Ieder jaar staan we weer versteld van alle dansers en docenten. Super om te zien dat het niveau ieder jaar hoger is! Het publiek heeft genoten van alle stukken en dansers on-stage. Bijzonder om te zien hoe alle dansers zich weer verder ontwikkeld hebben. Het harde werken in de lessen was duidelijk te zien. Het was een zeer afwisselende show, waarin alles voorbij kwam.

De docenten hadden, ieder in hun eigen stijl, choreografieën bedacht waarin de dansers goed uitkwamen. De dansers (van jong tot iets minder jong) stonden met power én enthousiasme op het podium! Dat enthousiasme sloeg over op alle aanwezigen in de zaal. Die lieten zich daarom ook luid en duidelijk horen!

De finale met zangeres Annemarie Boekelman was echt een energie boost, heerlijk om te zien, te horen en te voelen hoe alle spanning eruit kwam. Graag wil ik iedereen bedanken voor de gezellige sfeer, het harde werken en het enthousiasme. Around The Word was een groot succes!

Dank aan alle hulpouders, docenten, vrienden en crew die alles achter de schermen uitstekend hebben geregeld!

Wil jij jezelf zien schitteren en aan al je familie & vrienden laten zien hoe geweldig je danst?
Bestel dan snel de DVD bij True View (zij hebben de DVD gemaakt), kosten: 25 euro.

Klik hier voor de eerste leuke foto's! Hou de site in de gaten voor meer foto's & filmpjes!


SYTYCD...

Zondag 22 maart jl. heeft Anthony Benjamin een workshop geven bij FunkyFeet en daar zijn we natuurlijk super trots op. Anthony is in 2011 4e geworden bij So You Think You Can Dance. Dit jaar stonden leerlingen van Anthony, The Benjaminz, te rocken in de live-show van Everybody Dance Now! De workshops werden zoals ieder jaar ingedeeld op leeftijd (vanaf groep 6), én de kids van FunkyFeet hebben coole moves geleerd van Anthony!!


FunkyFeet strikes a pose!

Zaterdag 20 september was er een spectaculaire flashmob én dansmodeshow te zien in winkelcentrum Carnisse Veste. Om de zaterdag nóg wat gezelliger te maken werd ons gevraagd de boel op stelten te zetten met een flashmob, uitgevoerd door leerlingen van FunkyFeet. Hélène had een erg leuke dans in elkaar gezet en ruim 50 dansers hebben het winkelend publiek getrakteerd op een verrassingsoptreden.

Omdat wij nog meer in onze mars hebben mochten we ook kleding showen van o.a. Shoeby, Your Choice en Esprit. Samen met een aantal dansers van de selectiegroepen én een paar dappere moeders heeft Hélène een flitsende dansmodeshow gemaakt en vervolgens gepresenteerd op de catwalk, midden in het winkelcentrum.

Zowel de flashmob als de dansmodeshows waren een feestje! Het was een groot succes. Wij willen alle dansers bedanken die zich hebben ingezet om de flashmob tot een succes te maken. En uiteraard ook alle modellen die de leukste collecties hebben laten zien op de catwalk. We did it!!


FunkyFeet Get’s the Creepz!

Ken je Creepz al? Creepz is een streetwear merk dat is ontstaan uit de creatie van stoere, opvallende en grappige karakters die tot leven komen op Snapback Caps, T-shirts en Wooden Necklaces.

De Creepz producten zijn onderscheidend in vormgeving en van een zeer goede kwaliteit. Creepz producten zijn alleen te koop via de webshop www.creepz.nl en in speciale skate & funsport shops.

Creepz producten worden in beperkte oplage gemaakt. Hierdoor blijven de producten stuk voor stuk collector items die je gewoon moet hebben!

Creepz is sponsor van FunkyFeet en geeft alle leden 25% korting op een bestelling in de Creepz webshop. Ga dus naar www.creepz.nl en vul je winkelmandje!
Voer de kortingscode in en ontvang 25% korting!

Get the Creepz!

Kortingscode: FunkyCreepz


nieuw Moderne Dans (vanaf 10 jaar)

Moderne dans is een theatrale vorm van dans waarin beheersing van lichaam en intensiteit van bewegen erg belangrijk is. Velen van jullie hebben moderne dans wellicht gezien in het tv programma “So You Think You Can Dance”. Daar worden de mooiste moderne choreografieën gedanst, met veel inleving en techniek.

De lessen zijn op de dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur in Waterpoort, basisschool de Zeppelin.
Juf Elske geeft de moderne les. Meer weten? Stuur een mail naar info4you@funkyfeet.nl


Talent van de maand: Karsten
Facebook