Talent van de maand!

Sacha is 8 jaar danst op de maandag bij juf Elske en Anique. Iedere week weer verrast ze haar juffies met haar stoere en energieke moves! Niks is haar te gek, freestyle, split, radslag, choreo's, alles lijkt wel vanzelf te gaan bij dit danstalentje! We zijn daarom ook erg blij dat ze dit jaar meedoet aan de Danswedstrijd van FunkyFeet op zondag 15 november in Sporthal De Driesprong.
Samen met haar groepje (Nova, Fabian en Amber) gaat ze er vast een heel spektakel van maken en de sterren van de hemel dansen. Dat Sas leuke dansjes kan verzinnen wisten we al en soms heeft ze zelfs tips voor de juf en denkt ze mee met de dansjes. Kortom; Sacha is een hele fijne, lieve en energieke leerling waar we hopelijk nog heel lang van mogen genieten!!


Programma Danswedstrijd & BreakdanceBattle

Zondag 15 november
Spothal de Driesprong
Marijkesingel 20
Barendrecht

Al jullie fans zijn welkom, we gaan er met z'n allen weer een hele gezellige en sportieve dag van maken. Kaartjes kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij de deur (deelnemers en bezoekers)
Ohio uit Barendrecht verzorgt weer het licht het geluid zodat onze dansers weer volop kunnen stralen.

We starten het programma met de jongste dansers. In de ochtend is de jeugd tot en met groep 7 van de basisschool. In de middag de Breakdancers en de oudere dansers. Alle deelnemers hebben een mail gekregen met de indeling, zo niet dan horen wij dat graag.

De kantine is open voor een hapje en een drankje.

PROGRAMMA

9.45 uur zaal open

10.15 uur Mini's
11.15 uur Kids
12.00 uur Junioren
12.45 pauze 30 min
13.15 uur prijs uitreiking en demo’s

30 min pauze

13.45 uur Junioren+
14.15 uur Breakdance
14.45 uur Jeugd
15.45 uur Breakdance 30 min
16.15 uur Dance Crews

17.00 uur Prijsuitreiking en Demo’s

Mail je muziek zo snel mogelijk in MP3 naar info4ou@funkyfeet .nl
Succes en plezier met alle laatste voorbereidingen. We zien jullie allemaal a.s. zondag!

Het Team van FunkyFeet


High Heels (18 november en 2 december)

Workshop ‘High Heels Class’
Schrijf je in voor onze nieuwe workshop ‘High Heels Class’ gegeven door Hélène van Arkel.

Wat is het? In deze workshop draait het om dansen op hakken. Dat voelt en danst heel anders dan op sneakers. Heb je zin om jezelf eens op een andere manier uit te dagen op dansgebied? Dan is deze workshop wat voor jou. We werken aan één choreografie per les. Omdat het op hakken is betekent het niet dat het alleen voor meiden is… Jongens zijn ook welkom! (en die mogen lekker hun sneakers aanhouden)

Wanneer? Woensdag 18 november en 2 december van 19.30 – 21.30 uur
Je krijgt 2 keer een workshop van 2 uur.

Kosten? €22,50. Deze kosten zijn los van de normale abonnement kosten.

STUUR EEN E-MAIL NAAR info4you@funkyfeet.nl


Kinderdans (vanaf januari 2016)

Vanaf januari 2016 start een nieuwe les Kinderdans voor kids uit groep 1/2 van de basisschool. In deze les maken de kinderen kennis met verschillende basis elementen van de muziek en manieren van bewegen. Door middel van improvisatie leren ze hun creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen waarbij hun fantasie en eigen initiatief wordt gestimuleerd. Er wordt ook gewerkt aan houding en om spieren langer te maken worden rekoefeningen gedaan. Door snelle, ritmische bewegingen bevorderen we de motoriek en concentratie. Dit alles op een vrolijke, leuke manier om uiteindelijk gezamenlijk een dans te leren.

Interesse? Stuur een mailtje naar info4you@funkyfeet.nl


Danswedstrijd FunkyFeet

Zondag 15 november 2015 is het weer zo ver: de jaarlijkse Danswedstrijd! Alle dansers van FunkyFeet krijgen weer de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Pak je dansvrienden bij elkaar en haal alles uit de kast om een mooi optreden te verzorgen. Dit mag ook samen met vrienden die niet bij FunkyFeet dansen! Iedereen is welkom… Maar, je moet nog wel even de voorronde doorkomen om in de finale te staan! De tweede week na de herfstvakantie (2 t/m 5 november) vinden deze plaats tijdens de lessen.

Wil je meedoen?
- Maak een dansact met minimaal 2 dansers
- Kies je eigen muziek
- Minimaal 2,5 en maximaal 4 minuten.
- Geef je op bij je docent
- voorrondes 2 t/m 5 november in de lessen
- Finale 15 november, sporthal De Driesprong, Marijkesingel 20 te Barendrecht
- Kaartjes voor de finale kosten 5 euro per persoon ( deelnemers en toeschouwers) en zijn te koop
bij de deur


Start dansseizoen FunkyFeet 2015-2016

De zomervakantie is voorbij... Een aantal van jullie heeft gebruik gemaakt van het zomerrooster en heeft een Streetdance/HipHop-les van Hélène of Elske gevolgd. Voor het merendeel van jullie is het na een aantal weken stilzitten natuurlijk wél weer heerlijk om in actie te komen en te gaan dansen! Het docententeam gaat jullie dit jaar opnieuw verrassen met heerlijke danscombinaties en nieuwe moves. Maandag 24 augustus zijn de lessen van het dans seizoen bij FunkyFeet begonnen. Op de locaties Waterpoort en De Vrijheid (Brandsma-akker) gaan we van start met de lessen: Streetdance/ HipHop, Urban/HipHop, Modern, Kinderdans, Show/Musical, Selecties én Breakdance. Het komende jaar wordt een spetterend dans seizoen! Op het (dans) programma staan:
- DansWedstrijd/Breakdance Battle (okt/nov’15)
- Pepernoten-disco (dec’15)
- Danscertificaten/Kijk-lessen (dec’15)
- Workshop ‘So You Think You Can Dance’ (feb/mrt’16)
- en dé leerlingen Voorstelling in het Theater Zuidplein! (28 mei én 29 mei 2016).

Het docententeam van FunkyFeet (Susan, Hélène, Elske, Raisa én Cock) heeft er super veel zin in. Alle leerlingen, véél dansplezier!


Breakdance (vanaf 9 jaar)

Dit is een dansvorm die in de jaren 80 is ontstaan. Het begon allemaal met danspasjes van James Brown, waar later invloeden van capoeira, kung fu en turnen bij kwamen. Op deze manier is breakdance tot een vrij acrobatische dansvorm ontwikkeld. Breakdance heeft een basis, en kent verder géén grenzen. Niets is onmogelijk! Op je hoofd draaien is daar een mooi voorbeeld van, want wie had nou ooit verwacht dat mensen op hun hoofd kunnen tollen... Breakdance is een dansvorm die uniek is. Je leert de basis en je creëert je eigen dansstijl en moves.

Cock van Nielen is onze breakdance docent die zelf veel ervaring heeft opgedaan tijdens breakdance optredens en breakdance-battles. Klik hier voor een leuke compilatie én op slomo om de moves wat trager te zien... Kijk snel naar het lesrooster voor de breakdance les voor jou!


Zomerrooster

De meesten van jullie zijn lekker aan het vakantie vieren. Wij zijn gesloten tot en met 9 augustus 2015. Van maandag 10 augustus tot en met dinsdag 18 augustus is er voor de dansers die niet meer stil kunnen zitten een vakantierooster! De lessen zijn deze 2 weken ingedeeld op leeftijd en worden allemaal gegeven in Waterpoort, basisschool de Zeppelin. De lessen zijn voor alle dansers van FunkyFeet.
Het reguliere rooster start weer op maandag 24 augustus aanstaande. Mocht je eventueel een lesje doorschuiven, dan hoor je dat van ons per mail of na de vakantie van je docent. Hou ook de website in de gaten. Wij wensen jullie nog een hele fijne vakantie en hopen jullie allemaal weer gezond en uitgerust terug te zien in augustus!!

MAANDAG 10 & 17 augustus 2015
17.00-18.00 uur Streetdance/HipHop 4 tm 7 jaar (docent Helene)
18.00-19.00 uur Streetdance/HipHop 8 tm 11 jaar (docent Helene)
19.00-20.00 uur Urban/HipHop 12+ (docent Helene)

DINSDAG 11 & 18 augustus 2015
18.00-19.00 uur Streetdance/Hiphop 10+ (docent Elske)
19.00-20.00 uur Streetdance/HipHop 15+ en volwassenen (docent Elske)


Voorstelling 'Around The World'...

Klik hier en bekijk de leuke compilatie van het geweldige dansweekend gemaakt door Youri Watson (YoYouriMovies).

Zaterdag 4 en zondag 5 juli stond FunkyFeet, voor de 4e keer alweer én met ruim 300 dansers 2x in een bijna uitverkocht Theater Zuidplein. Streetdance, HipHop, Show/Musical, Modern en Breakdance: alles kwam aan bod in deze voorstelling die gemaakt is door leerlingen en docenten. In de voorstelling Around The World straalden alle leerlingen op het podium, ieder op zijn eigen niveau, ieder in zijn eigen stijl en in zijn eigen kleur. Het publiek werd verrast door deze kleurrijke dansshow en werd meegenomen in een reis over de wereld vol dans én kleur.

Ieder jaar staan we weer versteld van alle dansers en docenten. Super om te zien dat het niveau ieder jaar hoger is! Het publiek heeft genoten van alle stukken en dansers on-stage. Bijzonder om te zien hoe alle dansers zich weer verder ontwikkeld hebben. Het harde werken in de lessen was duidelijk te zien. Het was een zeer afwisselende show, waarin alles voorbij kwam.

De docenten hadden, ieder in hun eigen stijl, choreografieën bedacht waarin de dansers goed uitkwamen. De dansers (van jong tot iets minder jong) stonden met power én enthousiasme op het podium! Dat enthousiasme sloeg over op alle aanwezigen in de zaal. Die lieten zich daarom ook luid en duidelijk horen!

De finale met zangeres Annemarie Boekelman was echt een energie boost, heerlijk om te zien, te horen en te voelen hoe alle spanning eruit kwam. Graag wil ik iedereen bedanken voor de gezellige sfeer, het harde werken en het enthousiasme. Around The Word was een groot succes!

Dank aan alle hulpouders, docenten, vrienden en crew die alles achter de schermen uitstekend hebben geregeld!

Wil jij jezelf zien schitteren en aan al je familie & vrienden laten zien hoe geweldig je danst?
Bestel dan snel de DVD bij True View (zij hebben de DVD gemaakt), kosten: 25 euro.

Klik hier voor de eerste leuke foto's! Hou de site in de gaten voor meer foto's & filmpjes!


SYTYCD...

Zondag 22 maart jl. heeft Anthony Benjamin een workshop geven bij FunkyFeet en daar zijn we natuurlijk super trots op. Anthony is in 2011 4e geworden bij So You Think You Can Dance. Dit jaar stonden leerlingen van Anthony, The Benjaminz, te rocken in de live-show van Everybody Dance Now! De workshops werden zoals ieder jaar ingedeeld op leeftijd (vanaf groep 6), én de kids van FunkyFeet hebben coole moves geleerd van Anthony!!


DansWedstrijd en BreakdanceBattle 2014

Zondag 16 november, vond weer de jaarlijkse DansWedstrijd & BreakdanceBattle plaats van FunkyFeet in sporthal de Driesprong. Dankzij de deelnemers in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar en alle fans was het weer een succesvolle dag. Met een eigen gemaakte dans werd er fanatiek en sportief gestreden door de verschillende crews voor de felbegeerde bekers. Alle dansstijlen kwamen aan bod: HipHop, Streetdance, Modern, Show/Musical en Breakdance.

Dankzij Ohio uit Barendrecht werd het evenement compleet gemaakt met professioneel licht in geluid, daardoor stonden alle dansers nog meer te stralen! Met deze wedstrijd daagt FunkyFeet de jonge dansers uit om ook zelf creatief aan de slag te gaan met dans, en dat is gelukt! Het is geweldig om te zien hoe het niveau ieder jaar weer omhoog gaat. We hebben deze dag weer geweldige optredens voorbij zien komen. Ook de freestyle Breakdancers die les hebben van Cock van Nielen gingen er weer tegenaan in de battles en gooide al hun skills in de strijd. Kortom het was een zeer geslaagde dag vol inspiratie, creativiteit en dansplezier die volgend jaar zeker weer zijn vervolg zal vinden. We gaan nu in de lessen hard aan de slag voor onze leerlingen voorstelling in Theater Zuidplein op 4 en 5 juli 2015.

Prijswinnaars waren:

Kids: 1ste prijs, Sophie, Rojen en Erim. 2e prijs, Ismael, Monet en Semmy. 3e prijs, Lieke en Safira. Talent, Tess en Eliza.

Kids+: 1ste prijs, Souraya en Qiara. 2e prijs, Luna en Sude. 3e prijs, Martha en Jip. Talent Eliorah en Amilia.

Junioren: 1ste prijs, Emma, Evy, Yoana, Merel en Anne Boekelman. 2e prijs, Katja en Femke Lenten. 3e prijs, Marit en Demi. Talent, Milou en Carmen.

Junioren+: 1ste Rozemarijn en Kiki, 2e prijs Suzanne, Florine en Kiomi. 3e prijs, Lisa en Imelda. Talent: Seyma en Ahlam.

Jeugd: 1ste prijs, Yara, Bo, Shanna, Nova, Dominique en Milan. 2e prijs, Tim, Anique, Jamy, Sam, Joyce, Laura, Lise en Vedika. 3e prijs, JJ, Sanne en Kim. Talent, Jamie, Cathy, Bente en Fee.

Breakdance 1ste prijs Lucas, Stephan en Thijs. Talent, Nikiel, Nathan en Jorn.

Alle winnaars gefeliciteerd én tot volgend jaar!


PepernotenDisco 2014.

Zin om te dansen? Danspasjes aanleren van swingende Dans Pieten? En genieten van coole optredens? FunkyFeet organiseert voor alle leerlingen, tot en met groep 6 van de basisschool een “Pepernoten Disco”.

Het feest zal plaatsvinden op vrijdag 28 november in onze dansstudio, in basisschool de Zeppelin. De voetjes gaan van de vloer, handjes in de lucht en DANSEN maar!

Wij hebben de Pepernoten Disco onderverdeeld in 2 verschillende Disco-uren. Hieronder zie je bij welk Pepernoten Disco-uur je bent ingedeeld. We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien!

Vrijdag 28 november van 16.30-17.20 uur (groep 1 tm 4)
• De maandaggroep van 15.45-16.30
• De maandaggroep van 16.30-17.30 uur
• De woensdaggroep van 13.00-13.45 uur
• De woensdaggroep van 13.45 tot 14.30 uur

Vrijdag 25 november van 17.30-18.20 uur (groep 5 en 6)
• De maandaggroep van 17.30-18.30
• De woensdaggroep van 14.30-15.30 uur
• De woensdaggroep van 15.30-16.30 uur
• De donderdaggroep van 16.00-17.00 uur
• De donderdaggroep van 17.00-18.00 uur

Uiteraard mag iedereen verkleed komen!

Mama’s en papa’s mogen helaas niet mee swingen, maar mogen de laatste 10 min wel even komen kijken…..

DE PEPERNOTEN GROETJES,

Het Team van FunkyFeet


FunkyFeet strikes a pose!

Zaterdag 20 september was er een spectaculaire flashmob én dansmodeshow te zien in winkelcentrum Carnisse Veste. Om de zaterdag nóg wat gezelliger te maken werd ons gevraagd de boel op stelten te zetten met een flashmob, uitgevoerd door leerlingen van FunkyFeet. Hélène had een erg leuke dans in elkaar gezet en ruim 50 dansers hebben het winkelend publiek getrakteerd op een verrassingsoptreden.

Omdat wij nog meer in onze mars hebben mochten we ook kleding showen van o.a. Shoeby, Your Choice en Esprit. Samen met een aantal dansers van de selectiegroepen én een paar dappere moeders heeft Hélène een flitsende dansmodeshow gemaakt en vervolgens gepresenteerd op de catwalk, midden in het winkelcentrum.

Zowel de flashmob als de dansmodeshows waren een feestje! Het was een groot succes. Wij willen alle dansers bedanken die zich hebben ingezet om de flashmob tot een succes te maken. En uiteraard ook alle modellen die de leukste collecties hebben laten zien op de catwalk. We did it!!


FunkyFeet Get’s the Creepz!

Ken je Creepz al? Creepz is een streetwear merk dat is ontstaan uit de creatie van stoere, opvallende en grappige karakters die tot leven komen op Snapback Caps, T-shirts en Wooden Necklaces.

De Creepz producten zijn onderscheidend in vormgeving en van een zeer goede kwaliteit. Creepz producten zijn alleen te koop via de webshop www.creepz.nl en in speciale skate & funsport shops.

Creepz producten worden in beperkte oplage gemaakt. Hierdoor blijven de producten stuk voor stuk collector items die je gewoon moet hebben!

Creepz is sponsor van FunkyFeet en geeft alle leden 25% korting op een bestelling in de Creepz webshop. Ga dus naar www.creepz.nl en vul je winkelmandje!
Voer de kortingscode in en ontvang 25% korting!

Get the Creepz!

Kortingscode: FunkyCreepz


Start nieuw dansseizoen 2014-2015

Al 10 jaar(!) staat FunkyFeet Dansstudio Barendrecht garant voor heel veel dansplezier! Vanaf maandag 1 september is er vol enthousiasme gestart met een nieuw dansseizoen, waarin we nog meer kinderen/ jeugd en volwassenen willen laten kennis maken dans.

Het wordt een seizoen waarin de leerlingen in een veilige omgeving worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Het docententeam is alweer druk in de voorbereiding om de dansers van Barendrecht en omstreken straks te verrassen met heerlijke danscombinaties en nieuwe moves. Het programma ziet er weer aantrekkelijk uit:
- DansWedstrijd & BreakdanceBattle
- PepernotenDisco
- SYTYCD Workshop
- Danscertificaten tijdens Kijk-lessen
- diverse (selectie) demonstraties
- én natuurlijk als afsluiting, onze jaarlijkse leerlingenvoorstelling in Theater Zuidplein (Rotterdam).

Heb je ook de danskriebels en ben je nog geen lid? Check het lesrooster. Er zijn wat plekjes vrijgekomen bij verschillende lessen. Onder andere bij Breakdance, Show/Musical en Streetdance Volwassenen. Op de woensdag om 13.00 uur gaan we van start met een nieuwe kleutergroep Kinderdans. Daar zijn ook nog plekjes vrij. Heb je interesse? stuur een mail naar info4you@funkyfeet.nl


nieuw Moderne Dans (vanaf 10 jaar)

Moderne dans is een theatrale vorm van dans waarin beheersing van lichaam en intensiteit van bewegen erg belangrijk is. Velen van jullie hebben moderne dans wellicht gezien in het tv programma “So You Think You Can Dance”. Daar worden de mooiste moderne choreografieën gedanst, met veel inleving en techniek.

De lessen zijn op de dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur in Waterpoort, basisschool de Zeppelin.
Juf Elske geeft de moderne les. Meer weten? Stuur een mail naar info4you@funkyfeet.nl


Talent van de maand: Sacha Kleinjan
Facebook