Winterfeest 2023

Zaterdag 9 december a.s. vieren we weer het WinterFeest in de Oude Dorpskern in Barendrecht.
De dansers van ons jongste selectie team: FF.Forever geven een gezellig optreden van 14.30 uur tot 15.00 uur.

Lessen 5 december

Op 5 december gaan de meeste lessen van FunkyFeet gewoon door. Alleen de lessen van 15.30 uur en 16.15 uur in De Zeppelin van Susan komen te vervallen. Deze dansers hebben een mail gehad en mogen de les inhalen op een andere dag. Voor degene die het nog gaan vieren vandaag: Een hele mooie Pakjesavond!


Terugblik op De Danswedstrijd

Op zondag 19 november hebben we weer een hele mooie finale beleefd van onze jaarlijkse Danswedstijd, bij Grounds in Rotterdam. Het was een gezellige editie met super veel creativiteit en dansplezier! We hebben zoveel toffe choreo’s gezien op het podium. Echt bijzonder om alle dansers te zien ontwikkelingen, het niveau gaat ook ieder jaar weer omhoog. Met deze wedstrijd motiveren en inspireren ze elkaar enorm, het was weer een hele sportieve dag waarbij het dansplezier voorop stond en veel dansers ook weer meer naar elkaar toe gegroeid zijn. Dat is waar we het allemaal voor doen.

We spreken veel dank uit naar alle dansers en hun achterban, en ook naar de FunkyFeet Crew en de Jury. Dankzij jullie betrokkenheid en hulp kunnen we dit evenement organiseren. Volgend jaar oktober/november hopen we jullie allemaal weer te zien bij dit leuke FunkyFeet event!


Talenten van de Maand...

Lennie, Sierra, Isis
Deze 3 mooie danseressen zijn deze maand onze Talenten. Lennie, Sierra en Isis zijn 3 dansvriendinnen. Ze zitten in groep 7 van de basisschool en dansen al een paar jaar op de woensdag bij juf Susan en staan altijd enthousiast in de les. Dit jaar hebben ze met z'n drieën meegedaan met onze Danswedstrijd in de categorie Junioren 2. Daar hebben ze met hun super leuke dans de 1ste prijs behaald. Het dansje zat super creatief in elkaar en de meiden vielen erg op door hun uitstraling en sterke en grote bewegingen. Heel goed gedaan meiden! Mooi om jullie te zien groeien en ontwikkelen, dat beloofd wat voor de toekomst!


PepernotenDisco 2023

Zin om te dansen? Danspasjes aanleren van swingende Dans Pieten? En genieten van coole optredens? FunkyFeet organiseert voor alle leerlingen tot en met groep 5 van de basisschool de jaarlijkse “PepernotenDisco”.

Het feest vindt plaats op vrijdag 1 december van 16.45 uur tot 17.45 uur in onze Dansstudio, in basisschool de Zeppelin. De voetjes gaan van de vloer, handjes in de lucht en DANSEN maar!

Uiteraard mag iedereen verkleed komen. We hopen jullie natuurlijk allemaal te zien!
Mama’s en papa’s mogen helaas niet mee swingen, maar mogen de laatste 10 min wel
even komen kijken…..

Geef je snel op via info4you@funkyfeet.nl dit kan tot en met maandag 27 november.

DE PEPERNOTEN GROETJES,
Het Team van FunkyFeet



FunkyFeet DansWedstrijd 2023

Zondag 19 november hebben we weer een hele mooie Finale gehad van onze jaarlijkse Danswedstijd in Grounds. Het was een hele gezellige editie met super veel creativiteit en dansplezier. We hebben zoveel toffe choreo’s gezien op het podium. Echt bijzonder hoe het niveau ieder jaar omhoog gaat en tof om alle ontwikkelingen van alle dansers te zien. Met deze wedstrijd motiveren en inspireren ze elkaar enorm! Het was ook weer een hele sportieve dag waarbij het dansplezier voorop stond en veel dansers ook weer meer naar elkaar toe gegroeid zijn, dat is waar we het allemaal voor doen. Graag wil ik de FunkyFeet Crew en de Jury enorm bedanken, zonder jullie betrokkenheid en hulp kunnen we natuurlijk niet.
Volgend jaar oktober/november hopen we jullie allemaal weer te zien bij dit leuke FunkyFeet event!



FUNKYFEET in SPACE 2023

Eindvoorstelling door al onze leerlingen
10 & 11 JUNI 2023
Theater Zuidplein

Laat je verrassen en geniet van al onze leerlingen die de Sterren van de Hemel dansen. Street/HipHop, Urban, Modern, Breakdance, van kids tot volwassenen, alles komt voorbij. Onze Supersterren nemen jullie mee op een onvergetelijke reis door de ruimte vol Passie, Plezier & Universele Danstaal.

Zaterdag 10 en zondag 11 juni staan we met FunkyFeet weer in Theater Zuidplein met onze eindvoorstelling FUNKYFEET in SPACE 2023. We zijn in alle lessen heel fanatiek aan het oefenen. Zorg dus dat je nu geen les meer mist, we hebben iedereen nodig in de lessen om ons goed voor te kunnen bereiden. Het gaat nu allemaal weer heel erg opschieten, daarom vast wat meer informatie over het gehele weekend. Voor veel van jullie een feest van herkenning en voor sommige helemaal nieuw. Het wordt een druk, spannend & gezellig weekend en ook een ervaring om nooit te vergeten. Omdat we vorig jaar helemaal uitverkocht waren, hebben we dit jaar voor het eerst 3 shows, zo kunnen er nog meer fans genieten van onze spetterende show. De FunkyFeet dansers krijgen er nooit genoeg van, nu mogen ze dus gewoon nog een keer het podium op. Zaterdagmiddag hebben we de generale repetitie in het Theater, zaterdagavond Show 1, zondagochtend Show 2 & zondagmiddag Show 3. De meeste groepen dansen alle 3 shows, maar er zijn wat uitzonderingen, wij hebben jullie allemaal geïnformeerd per mail en de oudere groepen ook in appgroepjes. Als er nog vragen zijn, neem dan contact op met Susan via de app of mail.

Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor Show 2 op zondag om 10.30 uur. Deze zijn te bestellen via www.theaterzuidplein.nl Danst je kind alleen op de zaterdag en heb je geen kaartjes, stuur dan snel een appje naar Susan. Misschien kunnen we je nog helpen, het is natuurlijk heel belangrijk dat er voor iedere danser iemand komt suporten!

Succes met de laatste voorbereidingen in de lessen!



Terugblik op het jaar

Het jaar zit er bijna op, en wat hebben we weer een hoop mooie dansjes met elkaar gedaan! We
hebben heel veel enthousiasme en dansplezier in de lessen gezien, en daarnaast ook een aantal geslaagde evenementen en optredens georganiseerd waar we met een tevreden gevoel op terugkijken:

*We hebben enorm genoten van alle creativiteit en verbinding rondom
de Danswedstrijd, afgelopen november. Met een spetterende finale bij
*Grounds in Rotterdam!
Maar ook was er de gezellige chaos met de jongste dansers bij de
*PepernotenDisco, en natuurlijk de toffe optredens bij de SinterklaasParade en het Winterfeest in
Barendrecht.
*Drie van onze vier selectieteams zijn weer begonnen met trainen voor ‘Shell we Dance’: dit zijn
wedstrijden die in maart, april en mei volgend jaar (2023) plaatsvinden.

We sluiten het jaar af met de kijklessen, in de week van 19 t/m 23 december. Alle fans zijn welkom om de laatste 10-15 minuten van iedere les te komen kijken. Alleen bij de selectiegroepen is er géén kijkles.

We wensen jullie fijne feestdagen, met veel geluk en gezondheid voor het
nieuwe jaar. En tot snel in 2023 op de FunkyFeet dansvloer!



Nieuwe lessen...

De blaadjes vallen van de bomen: herfst! De eerste weken van het nieuwe dansseizoen zitten er al weer op. Een dansseizoen waarin er twee nieuwe danslessen zijn gestart. Geef je snel op voor een proefles!

MODERNE DANS
Moderne dans is een technische dansvorm waarbij je vanuit je gevoel danst. Er wordt gewerkt aan techniek, maar ook aan het durven loslaten. In moderne dans kan je jezelf zijn en je enorm vrij voelen!
Wanneer & waar: donderdag, 16.30 uur, Waterpoort
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Docent: Jamie

AFROVIBES
Bij afrovibes leer je verschillende moves uit de originele Afrikaanse dans, welke (met invloeden van Hiphop, House en TikTok) in een nieuwe jasje zijn gestoken. Afrovibes is Fun & Energie!
Wanneer & waar: dinsdag, 15.30 uur, Hart van Vrijenburg
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Docent: Miquel


Theater Zuidplein: 9 én 10 juli 2022

Er is ook ander mooi nieuws! Want het is eindelijk weer zo ver: we gaan naar het Theater aan het eind van het seizoen! Zet allemaal zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022 alvast in je agenda. Het is het eerste weekend van de zomervakantie (dus zorg dat je thuis bent!), dit wil je niet missen!

In de lessen gaan we de maanden voor de show hard aan de slag met elkaar, zodat onze dansers eindelijk weer kunnen shinen op het mooie podium van het gloednieuwe Zuidplein Theater.



Keep on Dancing in 2021

Wij wensen jullie allemaal een mooi 2021 met heel veel dansjes, gezondheid en knuffels. Miss You💛

De kerstvakantie is afgelopen en we hopen elkaar ook heel snel te zien in onze Dansstudio, waar we weer lekker met elkaar kunnen dansen. Dat doen we toch het allerliefst! Nu moeten we allemaal nog even volhouden, onze deuren mogen met deze strenge lockdown regels helaas nog niet open.
De verwachting is dat we 19 januari weer mogen starten. Na deze lange kerstvakantie hebben we weer enorm veel zin om te dansen, daarom hebben we voor de liefhebbers de komende 2 weken een Zoom online Dans programma. We missen jullie, dus hopelijk zien we jullie lekker door de kamer dansen. Natuurlijk is de rest van de familie ook altijd welkom om lekker mee te bewegen.

DINSDAG 5 & 12 JANUARI
19.00 uur 12+ met Danielle

WOENSDAG 6 & 13 JANUARI
14.30 uur 4 tm 8 jaar met Susan
15.30 uur 8 tm 12 jaar met Susan

Alle leden hebben een app en/of mail ontvangen met de Zoom link om te joinen. Zo niet, stuur een berichtje naar Susan 06-4242787


Bijzonder jaar

Het afgelopen kalenderjaar is een ander jaar geweest dan anders. Vanwege de uitbraak van het Corona virus hebben we een tijdje niet in de danszaal kunnen dansen. Gelukkig wisten we elkaar online wél te vinden, en hebben we er met elkaar het beste van gemaakt. Via filmpjes op YouTube, online lessen via ZOOM, TikTok challenges, of lekker met elkaar dansen op een buitenterrein in Barendrecht.

Ook de traditionele kijklessen – in de laatste week voor de schoolvakanties – kunnen dit jaar niet op de gebruikelijke manier doorgaan. Maar: daar hebben we iets voor bedacht! In iedere les hebben we een filmpje gemaakt, en deze met jullie gedeeld. Zo kan iedereen toch een beetje meekijken.

En over meekijken gesproken: willen jullie de dansjes – die door ons docententeam zijn gemaakt - nog eens op je gemak terugkijken & meedansen? Dat kan natuurlijk! Scan dan deze QR-code met de camera van je telefoon, of klik er op (als je deze nieuwsbrief via de computer of mobiel apparaat leest). Everybody dance!


Dit jaar geen live evenementen meer

We zijn allemaal klaar met het Coronavirus, maar het Coronavirus helaas nog niet met ons. Bij FunkyFeet volgen we nauwlettend de adviezen van het RIVM. Dat betekent dat we dit jaar helaas geen evenementen kunnen organiseren. De volgende evenementen komen voor 2020 dan ook te vervallen:
- DansWedstrijd & BreakdanceBattle
- Pepernotendisco
- Nieuwjaarsreceptie

We hopen volgend jaar op betere tijden, en dat we snel weer mooie activiteiten kunnen organiseren!



Everybody Dance!

Wat zijn we blij om te horen dat de Corona regels versoepeld worden en het snel weer mogelijk is om binnen te dansen. Wij zijn nu in gesprek met de gemeente om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor FunkyFeet en hoe we alles het beste kunnen invullen. Aankomende week: 29 juni tm 3 juli blijft het buitenrooster zoals het nu is en zodra alle voorwaarden duidelijk zijn voor ons gaan we vanaf maandag 6 juli wat lessen naar binnen verplaatsen. Jullie krijgen daar snel bericht over. Graag willen we met de jongere groepen naar binnen en misschien blijft de jeugd (vanaf 12 jaar) nog even lekker buiten dansen bij Sporthal Lagewei.

Als extraatje gaat FunkyFeet dit dansseizoen de hele maand juli door met dansen!

De eerste 3 weken van augustus hebben we zomervakantie en op maandag 24 augustus start het zomerrooster. Op maandag 31 augustus start het reguliere rooster van het nieuwe Dansseizoen 2020-2021 !!



Aangepast lesrooster ivm corona...

Lieve Dansers & Ouders,

Helaas moeten wij ook onze dans-deuren sluiten i.v.m. het Coronavirus. We zijn sowieso gesloten tot en met eind mei. Hou onze website en sociale media in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.

Wij hopen dat er snel verbetering is, zodat we weer kunnen starten met onze danslessen. Voor nu: Stay Safe & vermaak jezelf met onze YouTube-dansjes & online-lessen in de huiskamer, Keep on Moving!


N I E U W J A A R S B O R R E L

Vrijdag 3 januari 2020, van 18.30 uur tot 21.15 uur in Basisschool de Zeppelin.

Wij nodigen jullie, leerlingen, oud-leerlingen, ouders, bekenden en oud bekenden, allemaal uit om onder het genot van een hapje, drankje & dansje het nieuwe jaar in te proosten!
Deze avond voor iedereen 2 super toffe (gratis!) workshops:
- 19.00 uur HighHeels door Anique
- 20.00 uur FamilyVibes door Miquel.

Leuke & gezellige lessen voor de hele familie! Meld je snel aan voor de borrel en/of workshops via: info4you@funkyfeet.nl



The.F.Family in de prijzen!

Zondag 20 januari jl. heeft onze dansgroep The.F.Family meegedaan met een streetdance/hiphop wedstrijd van ShellWeDanceEvent in Vlaardingen. De choreografie is gemaakt door Danielle van der Holst en om het plaatje compleet te maken heeft de getalenteerde DJ Creeps uit Barendrecht de muziek mix gemaakt voor deze wedstrijd.

The.F.Family bestaat uit 15 dansers in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar en danst al een aantal jaar samen, maar nu dus de eerste wedstrijd voor deze danscrew en met veel succes. Van de 16 deelnemers in de categorie behaalde de groep in deze spannende strijd de 1ste plaats. De jury was zeer onder de indruk van het optreden en heeft ze voor de volgende wedstrijd meteen in het hoogste niveau ingedeeld.



Breakdance (vanaf 8 jaar)

Dit is een dansvorm die in de jaren 80 is ontstaan. Het begon allemaal met danspasjes van James Brown, waar later invloeden van capoeira, kung fu en turnen bij kwamen. Op deze manier is breakdance tot een vrij acrobatische dansvorm ontwikkeld. Breakdance heeft een basis, en kent verder géén grenzen. Niets is onmogelijk! Op je hoofd draaien is daar een mooi voorbeeld van, want wie had nou ooit verwacht dat mensen op hun hoofd kunnen tollen... Breakdance is een dansvorm die uniek is. Je leert de basis en je creëert je eigen dansstijl en moves.

Miquel Kapel geeft de breakdance les. Miquel is deze week gestart als ons nieuwe breakdance docent! Miquel heeft veel ervaring opgedaan tijdens breakdance/hiphop optredens en breakdance-battles. Kijk snel naar het lesrooster voor de breakdance les voor jou!


Nieuwe docent... Joey!!!

Met ingang van het nieuwe dansseizoen 2016-2017 gaat Joey van der Slot lesgeven bij FunkyFeet!
Joey is 24 jaar en heeft z’n dansopleiding gevolgd op het Albeda Dans College. Hij gaat HipHop/Urban lesgeven op de donderdagavond in Waterpoort. Joey is bekend van onder meer de televisieprogramma's SYTYCD (2013) én Move Like Michael Jackson (2010). Bij ons heeft hij in 2014 in Waterpoort, basisschool De Zeppelin een super toffe workshop gegeven.

Wij zijn érg blij dat Joey ons docententeam komt versterken!

Nieuwsgierig naar Joey z'n dansmoves..? Kijk voor filmpjes van hem bij SYTYCD duet Modern of solo HipHop !!


Kinderdans

In deze les maken kinderen uit groep 1/2 van de basisschool kennis met verschillende basis elementen van de muziek en manieren van bewegen. Door middel van improvisatie leren ze hun creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen waarbij hun fantasie en eigen initiatief wordt gestimuleerd. Er wordt ook gewerkt aan houding en om spieren langer te maken worden rekoefeningen gedaan. Door snelle, ritmische bewegingen bevorderen we de motoriek en concentratie. Dit alles op een vrolijke, leuke manier om uiteindelijk gezamenlijk een dans te leren.

Interesse? Stuur een mailtje naar info4you@funkyfeet.nl


Voorstelling 'Around The World'...

Klik hier en bekijk de leuke compilatie van het geweldige dansweekend gemaakt door Youri Watson (YoYouriMovies).

Zaterdag 4 en zondag 5 juli stond FunkyFeet, voor de 4e keer alweer én met ruim 300 dansers 2x in een bijna uitverkocht Theater Zuidplein. Streetdance, HipHop, Show/Musical, Modern en Breakdance: alles kwam aan bod in deze voorstelling die gemaakt is door leerlingen en docenten. In de voorstelling Around The World straalden alle leerlingen op het podium, ieder op zijn eigen niveau, ieder in zijn eigen stijl en in zijn eigen kleur. Het publiek werd verrast door deze kleurrijke dansshow en werd meegenomen in een reis over de wereld vol dans én kleur.

Ieder jaar staan we weer versteld van alle dansers en docenten. Super om te zien dat het niveau ieder jaar hoger is! Het publiek heeft genoten van alle stukken en dansers on-stage. Bijzonder om te zien hoe alle dansers zich weer verder ontwikkeld hebben. Het harde werken in de lessen was duidelijk te zien. Het was een zeer afwisselende show, waarin alles voorbij kwam.

De docenten hadden, ieder in hun eigen stijl, choreografieën bedacht waarin de dansers goed uitkwamen. De dansers (van jong tot iets minder jong) stonden met power én enthousiasme op het podium! Dat enthousiasme sloeg over op alle aanwezigen in de zaal. Die lieten zich daarom ook luid en duidelijk horen!

De finale met zangeres Annemarie Boekelman was echt een energie boost, heerlijk om te zien, te horen en te voelen hoe alle spanning eruit kwam. Graag wil ik iedereen bedanken voor de gezellige sfeer, het harde werken en het enthousiasme. Around The Word was een groot succes!

Dank aan alle hulpouders, docenten, vrienden en crew die alles achter de schermen uitstekend hebben geregeld!

Wil jij jezelf zien schitteren en aan al je familie & vrienden laten zien hoe geweldig je danst?
Bestel dan snel de DVD bij True View (zij hebben de DVD gemaakt), kosten: 25 euro.

Klik hier voor de eerste leuke foto's! Hou de site in de gaten voor meer foto's & filmpjes!


SYTYCD...

Zondag 22 maart jl. heeft Anthony Benjamin een workshop geven bij FunkyFeet en daar zijn we natuurlijk super trots op. Anthony is in 2011 4e geworden bij So You Think You Can Dance. Dit jaar stonden leerlingen van Anthony, The Benjaminz, te rocken in de live-show van Everybody Dance Now! De workshops werden zoals ieder jaar ingedeeld op leeftijd (vanaf groep 6), én de kids van FunkyFeet hebben coole moves geleerd van Anthony!!


FunkyFeet strikes a pose!

Zaterdag 20 september was er een spectaculaire flashmob én dansmodeshow te zien in winkelcentrum Carnisse Veste. Om de zaterdag nóg wat gezelliger te maken werd ons gevraagd de boel op stelten te zetten met een flashmob, uitgevoerd door leerlingen van FunkyFeet. Hélène had een erg leuke dans in elkaar gezet en ruim 50 dansers hebben het winkelend publiek getrakteerd op een verrassingsoptreden.

Omdat wij nog meer in onze mars hebben mochten we ook kleding showen van o.a. Shoeby, Your Choice en Esprit. Samen met een aantal dansers van de selectiegroepen én een paar dappere moeders heeft Hélène een flitsende dansmodeshow gemaakt en vervolgens gepresenteerd op de catwalk, midden in het winkelcentrum.

Zowel de flashmob als de dansmodeshows waren een feestje! Het was een groot succes. Wij willen alle dansers bedanken die zich hebben ingezet om de flashmob tot een succes te maken. En uiteraard ook alle modellen die de leukste collecties hebben laten zien op de catwalk. We did it!!


FunkyFeet Get’s the Creepz!

Ken je Creepz al? Creepz is een streetwear merk dat is ontstaan uit de creatie van stoere, opvallende en grappige karakters die tot leven komen op Snapback Caps, T-shirts en Wooden Necklaces.

De Creepz producten zijn onderscheidend in vormgeving en van een zeer goede kwaliteit. Creepz producten zijn alleen te koop via de webshop www.creepz.nl en in speciale skate & funsport shops.

Creepz producten worden in beperkte oplage gemaakt. Hierdoor blijven de producten stuk voor stuk collector items die je gewoon moet hebben! Tijdens de voorstelling op 24 en 25 juni zal er een stand staan in het Zuidplein Theater waar je Creepz producten kan kopen.

Get the Creepz!

Isis, Sierra en Lennie
Facebook
Volg ons op Instagram